lauantai 4. toukokuuta 2013

Viiden euron keittiöremontti!

Aika herätellä blogi kevätkoomasta! Työkiireet vaikuttaisivat vihdoin vähän helpottavan, ja on aika keskittyä taas olennaiseen ;-)

Tänään toteutin jo joskus vuosikausia sitten jossain sisustuslehdessä näkemäni idean, ja tuunasin keittiön välitilan tylsät valkoiset kaakelit. Tarvittiin vain 3m rulla punaista kontaktimuovia askartelukaupasta, kynä, viivotin, sakset ja maalarinteippiä.

Operaatio alkoi eilen illalla kaakeleiden (ja samalla vaivalla koko keittiön) perusteellisella pesulla. Kaakelit ovat 15x15cm, joten mittasin ja piirsin koko kontaktimuovirullan taustapaperipuolelle 13x13cm ruudut. (Jollain leikkurisysteemillä olisi varmaan saanut vielä tarkemmin leikattua, mutta tavallisilla saksillakin tämä onnistui ihan hyvin. Leikkasin ruudut irti siten että ensin leikkasin rullan suikaleiksi leveyssuuntaan, ja sitten suikaleet ruuduiksi. Näin muovia oli helpompi käsitellä ja leikkaaminen onnistuu paremmin.)

Maalarinteippiä käytin palojen asemoimiseen. Kaakelin yhteen nurkkaan laitoin kummallekin sivulle palan maalarinteippiä ihan laatan reunoja myöten. Jos on fiksu, käyttää haluamansa reunan levyistä teippiä. Jos on minä, ottaa sitä mitä kaapissa on ja leikkaa teipistä sentin levyistä suikaletta tätä varten. Teippien tehtävä oli siis tarkoitus osoittaa mihin kohtaan punaisen muovin reunat on sijoitettava, jotta laattaa jää joka reunasta näkyviin saman verran. Sitten vaan taustapaperi irti, punaisen ruudun länttääminen reunat teipinpaloja vasten, teipit seuraavaan kaakeliin ja repeat.

Ei ollut ihan ergonomisinta hommaa, mutta lopputulos on mielestäni kiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti