sunnuntai 24. helmikuuta 2013

sohvaprojektia

Rautasohvan turkoosit tyynyt alkoivat kyllästyttää toden teolla, niin ihanat kuin ovatkin! Mutta nyt  oli aika saada jotain uutta! Ideat lähtivät lentoon, kun ostin jo pitempään houkuttaneet Finlaysonin elefantti-lakanat punavalkoisina. Heti perään keksin että tätä ihanaa kuosiahan saa ihan metritavarana myös! Marssin Finlaysonille ja ostin pari metriä punaisia elefantteja. Ompelin kolmeen tyynyyn pääliset perus-tyynyliinan mallilla, joten niitä voi jatkossa käyttää elefanttilakanoiden kanssa, sitten joskus kun sohva taas päättää vaihtaa väriä.

Elefanttien seuraksi ajattelin etsiä ihan perus-intianpuuvillaa tms tukevaa kangasta punaisena. Eurokankaassa ei ollut oikein mitään sopivaa, kunnes silmiin osui alahyllyltä pakka ihanaa punaista vakosamettia! Sitä ostin summamutikassa viisi metriä (kukas nyt jotain putkityynyjen ympärysmittoja etukäteen ottaisi) ja määrä osoittautui juuri passeliksi. Viidestä metristä tuli kolme 50x50cm päälistä, pääliset sohvan päädyissä oleviin putkityynyihin, ja lopun kankaan yksinkertaisesti vaan päärmäsin ja "petasin" istuinosaan. Istuinpatjaan päälle ommeltua mustaa päälistä näkyy molemmissa päissä muutaman sentin verran, ja sekin jää hyvin putkityynyjen katveeseen. Sanottakoon että sotku oli melkoinen kangasta leikatessa ja pientä punaista kangassilppua imuroitiin keittiön verhoista antaumuksella! Sohvasta tuli kuitenkin niin kiva ja raikas, että kyllä kannatti, sotkuineen kaikkineen! :)




1 kommentti:

  1. Ensimmäistä kertaa vierailulla ja vähän selaillessa tuli katsottua koko blogi läpi. Tykkäsin etenkin kirjomastasi takista.

    VastaaPoista