lauantai 18. toukokuuta 2013

parvekeprojektia

Parvekkeen laittamiseen ei viimekesäisen remontti- ja muuttohärdellin jälkeen enää riittänyt aikaa eikä muutenkaan paukkuja. Mielessä kuitenkin muhi koko talven, miten tuosta melkein 9 neliömetrin, vaikkakin lasittamattomasta, tilasta saisi parhaan kesähuoneen ikinä!

Tästä lähdettiin liikkeelle, nukkavierua ja rönttöistä:
 (pöytää on siirretty tässä kuvassa, ihan noin valtava tila ei ole!)

Ensimmäinen homma oli roudata kaikki mahdollinen tavara parvekkeelta varastoon ja sitten tartuin juuriharjaan ja mäntysuopapulloon. Sen verran vesi oli mustaa, kura ja hiki lensi, ja partsi parani pelkällä pesulla, että epäilen tosissani ettei kenellekään ole talon 20v historiassa tullut mieleen että parveketta voisi pestä! huhhuh!

Ehdottomin vaatimus parvekkeelle oli kunnolliset puiset parvekelaatat tuon ruman ja tikkuisen levylattian päälle. Partsille pitää  voida mennä ja siellä olla paljain jaloin. Noin isoon tilaan olisi tullut hullun kalliiksi ostaa niitä pieniä 30x30 laattoja x-kappaleen pakkauksissa, joita mm Ikea ja Clas Ohlson myyvät. Niinpä K-Raudasta kannettiin 26 kappaletta 60x60 laattoja autoon.

Kerrankin olin kaukaa viisas ja päätin että laatat saavat odottaa pinossa kunnes ensimmäisessäkin kuvassa oleva korituoli saisi mustan maalipinnan. Sitä maalia kun olisi ihan satavarmasti ollut sitten uusissa laatoissa! Rumaa ja reikäistä väliseinää peittämään ripustin kaksi mustaa bambukaihdinta Jyskistä (väri valikoitui sen mukaan mitä oli tarjolla).

 Reunimmaisen rivin laattoja piti kaventaa ja yhteen palaan tehdä lovi pulttia varten. Tomerana tyttönä tartuin sahaan ja sehän oli upouusi ja ihan terävä ja... "oho!" - onnistuin hankkimaan itselleni "sotavamman"! Ei onneksi tullut kovin syvää vekkiä eikä tikkejä tarvittu, lähinnä nauratti että no jos ei maalia lattialla niin jotain piti tietysti sattua! Nytpä tiedän senkin että sahalla tulee piparireunainen haava :D

Tässä tuolin alla vielä varotoimena jätesäkkiä, ja tuolin alle tulee kyllä muutenkin jotain mattoa kunhan keksin mitä :). Korituolin viereen on tulossa vielä kaksi Ikean Hyllis-hyllyä ja jotain kukkia :)

Kas näin! Pari tuolia lisää, kukkia ja vähän muuta rekvisiittaa vielä tarvitaan, mutta tervetuloa kesä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti