keskiviikko 14. elokuuta 2013

Laukkujen uusi elämä

Marimekon laukut ovat suosikkejani, mutta niiden värit kulahtavat rumiksi ajan kanssa, vaikka kangas niissä onkin aika tukevaa ja kestävää. Kaksi kaappiin hautautunutta laukkua sai uuden elämän kun muistin kauan sitten kuulemani niksin: lukiossa kaverini värjäsi pesukonevärillä laukun, ja kertoi tekevänsä niin aina kun värit haalistuvat. Laukun käyttöikä piteni huimasti.

Laukkuja ei ohjeen mukaan edes saisi pestä koneessa, mutta pesinpä nyt kuitenkin, kera väriaineen!

Uskallus kannatti! Ennen-kuvaa en tullut ottaneeksi, taaskaan, tietenkään, mutta ehkä ilman kuvaakin tietää miltä haalistunut, kulahtanut musta kangaslaukku voi näyttää. Värikylvyn jälkeen laukut ovat kuin uusia, kyllä kelpaa! :) Silittää tietysti voisi vielä, mutta hyvät ovat näinkin, ja pääsevät takaisin käyttöön! Ja selvennykseksi että laukut ovat erikokoiset, etummainen noin A5 ja taaempi noin A4, vaikka näyttävät kuvassa ihan samankokoisilta.

Tavallinen marketista saatava väriaine teki ihmeitä, voisi soveltaa myös vaikka haalistuneisiin farkkuihin yms. vaatteisiin - eipä vaan ole tullut tämäkään mahdollisuus aiemmin mieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti