sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Maalari maalasi taloa, valkoista ja...Punaista!

Puuhakkaan viikonlopun ansiosta koti vihdoin ja viimein alkaa näyttää kodilta enemmän kuin työmaalta! Ainakin melkein. Innostuin nimittäin puuhakkuudessani vähän maalailemaan viimeisiä pikkujuttuja, jotka vielä odottivat uutta väriä pintaansa. Koska en viitsinyt vaivautua parvekkeelle (pimeää ja märkää), on olohuoneen lattia nyt jätesäkeillä suojattu ja täynnä kuivuvia esineitä.


Puuarkku on kulkenut mukanani 90-luvulta asti, ensin puuvalmiina ja myöhemmin kuultovärjättynä, ja nyt se pääsee sohvapöydän virkaan valkoiseksi maalattuna. Muistan vieläkin että arkku ostettiin aikoinaan Anttilasta, ja se maksoi 50 markkaa :). Ikean vaneriset lehtikotelot ja pikkulokerikot maalasin myös valkoisella, ja kesällä muutamalla eurolla löytämäni peltitarjotin ja tyhjä peltitölkki saivat päällensä punaista maalia.

Punaisesta väristä on vähän kuin itsestään tullut uuden kodin piristysväri valkoisille pinnoille, ja tuntuu että silmä oikein poimii kaikkea kivaa ja punaista kotiin. Erityisesti punavalkoiseen pallokuosiin olen haksahtanut useampaankin kertaan:
Seuraava tuunauskohde on varsinainen aarre, nimittäin British Councilin vuosikausia vanha arkistolaatikko, jonka isä oli sieltä joskus pelastanut mukaansa. Ajalta kauan ennen internettiä tai sähköisiä katalogeja, laatikoissa on ollut kortteja, joista jokaisessa on ollut yhden kirjan tiedot - joskus on pärjätty ilman googleakin! Lokerikko on ollut meillä niin kauan kuin muistan, ja siinä säilytettiin meillä kenkäplankkeja ja kenkäharjoja. Vielä en tiedä mihin virkaan laatikosto seuraavaksi päätyy, hiottavaksi ja maalattavaksi nyt ensin.


Jokohan sitä näiden jälkeen saisi ne verhotkin vihdoin ommeltua ja ripustettua? :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti